Breaking News
Home / Risotto med græskar og amaronesauce

Risotto med græskar og amaronesauce

Ingredienser til 4 personer:

  • 375 g risottoris
  • 400 – 500 gram græskar i terninger
  • 1 løg – finhakket
  • Olivenolie
  • 1 liter varm grøntsagsbouillon i en gryde for sig selv
  • 25 g smør
  • 75 g revet parmesan
  • 2 friske laurbærblade
  • Peper og salt

Tilberedning:

Start med at lave græskarpure. Svits i en tykbundet gryde det finhakket løg i olivenolien indtil løget er blødt og gennemsigtigt. Tilsæt græskar, laurbærblade og 2,5 dl grønsagsbouillon. Lad gryden småkoge under låg i 15 – 20 minutter. Tilsæt en lille sjat bouillon og mad græskerne til en pure med en grydeske.

En ny tykbundet gryde findes frem. Start med at varme lidt olivenolie og tilsæt risene. Tilsæt resten af bouillonen og lad risen koge i 12 minutter med låg på, indtil bouillonen er blevet absorberet og risen er al dente. Risen skal have en dejlig cremet konsistens. Tilsæt græskarpuré i risottoen og rør sammen.

Til sidst tilsættes frisk revet parmesan og smør til risottoen og der røres godt rundt. Smag til med salt og peber.

Anret risottoen på tallerkner og hæld amaronesaucen henover.

Amaronesaucen laves således:

Amarone Vin Sauce:

  • 0,5 l Amarone vin
  • salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 laurbærblad
  • 1/4 tsk stødt kanel
  • 3 1/2 tsk mel
  • 2,5 dl vand

I en mellemstor gryde opvarmes Amaronen sammen med en knivspids salt, sukker, laurbærblad og kanel. Rør godt rundt og varm over en svag varme, indtil sukkeret er opløst.

I en lille skål, blandes vand og mel. Gradvist tilføjes “mel og vand blandingen” i gryden under konstant omrøring indtil saucen har den ønskede konsistens (saucen skal være klar).

Translate »