Breaking News
Home / Risotto med Amarone (Risotto all’amarone)

Risotto med Amarone (Risotto all’amarone)

Der findes et utal af varianter af denne opskrift på “Risotto med Amarone”. Opskriften her skulle imidlertid være den oprindelige fra Veneto.

Ingredienser til 4 personer:

  • 320 g ris Vialone Nano fra Verona (alternativ Arborio ris)
  • 60 g revet Grana Padano
  • 40 g smør
  • 100 g løg
  • Olivenolie
  • 1 liter kødbouillon
  • 1/2 flaske Amarone della Valpolicella

Tilberedning:

Løg steges blanke i 20 gram smør.

Tilsæt derefter risen og lidt olivenolie, der sammen med løggene ristes med ved middel varme et par minutter under konstant omrøring.

Samtidig har du varmet bouillon´en op til kogepunktet, og varmet rødvinen i en anden gryde, så den er svundet lidt ind.

Så begynder du at tilsætte vin og bouillon – lidt ad gangen, som får lov til af koge næsten helt ind, mens du stadig konstant rører rundt.

Når risen er klar – efter at du har rørt 15-17 min. (kontrollér kogetiden på rispakken) – så tilsætter du resten af smørret og et par spiseskeer revet parmesanost. Det samler risen, så den er klar til at “bølge” ned på tallerknen efter at have “slappet af” i gryden et enkelt minut.

Drys revet ost over.

Translate »