Breaking News
Home / Ny bog om Amarone: Amaronefamiljerna och konsten att göra Amarone

Ny bog om Amarone: Amaronefamiljerna och konsten att göra Amarone

Ny svensk bog om Amarone er netop udkommet. Titlen på bogen er ”Amarone: Amaronefamiljerna Och Konsten Att Göra Amarone” og er skrevet af Gunnar Swenson, der i flere år har fulgt vinene fra Valpolicella.

Gunnar Swenson har valgt en traditionel indgangsvinkel på bogen, hvor der startes med en fortælling om Amaronens historie, geografien i Valpolicella samt lidt om hvordan vinene fremstilles. Det gøres på en god og let forståelig måde.

De fleste vinbøger har dedikeret en del af bøgerne til at beskrive udvalgte vinproducenter. Det er også tilfældet her, hvor Gunnar Swenson har taget udgangspunkt i de 13 vinproducenter, som udgør sammenslutningen ”Amarone Families”.  Amarone Families er en gruppe Amaroneproducenter, som arbejder for at beskytte og ikke mindste udvikle kvaliteten af Amarone.

Alle medlemmerne af Amarone Families laver generelt altid gode vine og jeg kan godt se tanken med bogens afgrænsning, at der bliver plads til mere information om de enkelte producenter end der normalt levnes plads til i de fleste vinbøger. Når der som her suppleres med Quintarelli og Romano Dal Forno så går det nok endda?

Selv synes jeg at Amarone er meget mere end bare Amarone Families. De udgør trods alt kun 20% af den samlede produktion af Amarone. Jeg savner i bogen, at der også sættes fokus på den underskov af supergode mindre producenter, som er kommet frem i de senere år. Bogens styrke er samtidig dens begrænsning.

Der er ingen tvivl om at Amarone også er en glimrende vin til mad. I bogen gives der nogle retningslinjer for hvordan forskellige typer retter kan kombineres med Amarone. Personligt havde jeg foretrukket at Gunnar Swenson fremfor hurtige overfladiske guidelines have brugt et par sider på at dele et par opskrifter fra det lokale køkken. Det er altså for nemt bare at skrive, at man har fået en opskrift på ”Pære i Amarone”. Del da for h…. med os andre.  I bogen finder du til gengæld en række anbefalinger på restauranter, hvor både maden og vinene er i orden. De steder som Gunnar Swenson har valgt, er de steder hvor du også i høj grad vil møde de lokale.

Det er let at rejse rundt på egen hånd i Valpolicella. I bogen finder du da også tips til gode steder at overnatte hvad enten du vil bo i Verona eller mellem Valpolicellas vinmarker. Vil du besøge nogle af de producenter, der er omtalt i bogen, så finder du både adresser og kontaktoplysninger til samtlige producenter.

Bogen “Amarone: Amaronefamiljerna och konsten att göra Amarone” kan i Danmark købes hos CDON.COM. Prisen for bogen er 179 kr.

About amarone

Check Also

Best Italian Wine Adwards 2015

Best Italian Wine Adwards 2015: 3 Amaroner i top 50

Da arrangørerne af Best Italian Wine Adwards sidste år kårede Italiens bedste vine, så var det Romano ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »