Breaking News
Home / Risotto con Radicchio e Vino Rosso
Risotto med Valpolicella, radicchio og ristet bacon
Risotto med Valpolicella, radicchio og ristet bacon

Risotto con Radicchio e Vino Rosso

Lige siden min studietid har jeg haft en stor forkærlighed for risotto. Dengang var det nok mest fordi det var enkelt, hurtigt og ikke mindst billigt mad. Som turene i gennem årene er gået rundt i det nordlige Italien har jeg efterhånden fået serveret risotto i rigtig mange varianter.

En af de varianter som jeg holder mest af er risotto med radicchio. Raddichio er en salat, som har sin oprindelse i Veneto, hvor den typisk bruges i risotto eller grilles. Her gør jeg begge dele.

Opskriften er til 4 personer. Det passer nok meget godt, hvis det er en forret. Hvis det skal fungerer som en hovedret så rækker det det kun til 2-3 personer.

Ingredienser: (4 personer)

 • 1 radicchio (Brug Radicchio Trevisano hvis du kan få det!)
 • 1 spsk ekstra jomfru olivenolie
 • 50 g smør
 • 1 løg, finthakket
 • 300 g Carnaroli ris
 • 2,5 dl rødvin (Her brugt Valpolicella)
 • 7,5 dl varm hønse- eller grønsagsbouillon
 • 2 spsk fint revet parmesan
 • 125 g bacon i tern
 • Peber
 1. Start med at halvere radicchiosalaten på langs. Den ene halvdel lægges til side, mens den anden halvdel skæres i 2 cm brede strimler.
 2. Pil løget og hak det meget fint. Svits det i olivenolien og i halvdelen af smørret i en tykbundet gryde over middel varme i 5-7 minutter. Tilsæt ris og den strimlede radicchio og rør rundt i et par minutter.
 3. Tilsæt rødvinen, og rør rundt i risene, til den er fordampet.
 4. Tilsæt ca. 1 suppeøse kogende bouillon. Lad risene koge, og rør lidt af og til, til væsken er opsuget. Fortsæt med at tilsætte 1 øsefuld bouillon ad gangen og lade risene koge under jævnlig omrøring, til væsken er opsuget. Det tager omkring 15-17 minutter.
 5. Mens risen koger gør du en grillpande (eller i mangel af dette en almindelig pande) klar.  Krydder den halve radicchio med salt og peber og dryp den med lidt olivenolie. Radicchio grilles i godt 7 minutter indtil salaten er mør. Bacon enten steges sprødt enten på en pande eller i mikrobølgeovnen.
 6. Når risottoen er klar så tag gryden af det varme blus og lad den stå i 1 minut. Rør parmesan og den resterende del af smørret i. Husk risene må ikke være kogt helt ud. De skal stadig have lidt “bid”. Den grillede radicchio skæres i fine strimler og kommer sammen med bacon oven på risottoen.

Buon appetito!!

Til denne opskrift brugte jeg en Valpolicella Classico Superiore Campo Prasel 2010 fra producenten Brunelli. Nogle vil nok hævde det modsatte – men jeg tror ikke retten vil have smagt meget anderledes, hvis jeg havde brugt en billig papvin….

About amarone

Check Also

Best Italian Wine Adwards 2015

Best Italian Wine Adwards 2015: 3 Amaroner i top 50

Da arrangørerne af Best Italian Wine Adwards sidste år kårede Italiens bedste vine, så var det Romano ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »